5 redenen waarom kinderopvang belangrijk is voor werkende ouders

Baangarantie

Omdat de meeste werkgevers vaste uren aanbieden, kan het moeilijk zijn om fulltime voor uw kind te zorgen en tegelijkertijd een consistente baan te behouden. Door uw kind in te schrijven bij een kinderdagverblijf, kunt u meer tijd besteden aan permanente arbeidsmogelijkheden en tegelijkertijd een stabieler inkomen voor uw gezin veiligstellen.

Financieel voordelig

De Australische overheid biedt de Child Care Subsidy (CCS) aan, bedoeld om de kosten van kinderopvangkosten te helpen dekken. De CSS wordt berekend op basis van veel factoren, zoals uw inkomen en het aantal uren dat u werkt, zodat u zeker weet dat u een redelijk bedrag ontvangt voor uw omstandigheden.

Stimulerende omgeving

Als drukke ouder gaat uw kind waar u heen gaat – of het nu gaat om boodschappen doen, doktersafspraken of een bezoek aan de bank. Voor een gemakkelijk afgeleide peuter kan het als ouder moeilijk zijn om hem bezig te houden en te vermaken terwijl hij boodschappen doet. Kwalitatieve kinderopvangaanbieders hebben gekwalificeerde professionals in dienst die een reeks activiteiten faciliteren die speciaal zijn ontworpen om uw kind in een leuke en stimulerende omgeving te onderwijzen. Uit een NICHD-onderzoek blijkt zelfs dat kinderen die ingeschreven zijn in hoogwaardige kinderopvang een grotere kans hebben op een sterkere taal- en cognitieve ontwikkeling dan andere kinderen.

Stimuleert de sociale interactie

Uw kind heeft interactie nodig met andere kinderen om zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf beter voor te bereiden op de kleuterklas. De American Academy of Pediatrics heeft bevindingen gepubliceerd waaruit blijkt dat zorgverleners van hoge kwaliteit veel positieve, blijvende effecten hebben op de kinderen die de zorg bezoeken, waaronder verbeterde sociale vaardigheden. Kindercentra bieden een veilige omgeving waar uw kind onder toezicht kan communiceren met andere kinderen met verschillende achtergronden.

Voorbereiding op de kleuterschool

Er zijn schoolrondleidingen en oriëntatiedagen om uw kind kennis te laten maken met de kleuterschool. Toch hebben veel kinderen moeite om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving van een basisschool. Uit een rapport van het NSW Department of Community Services bleek dat kinderen die het jaar voordat ze naar de basisschool gingen naar de kleuterschool gingen, positiever sociaal gedrag vertoonden. De kleuterschool biedt een positieve omgeving waarin kinderen de noodzakelijke sociale en cognitieve vaardigheden kunnen ontwikkelen die nodig zijn om zich aan te passen aan de kleuterschool. Gekwalificeerde zorgverleners zullen deze overgang aanmoedigen en begeleiden, terwijl ze de voortgang van uw kind in de gaten houden.

Voor meer informatie, ga naar:

https://kinderopvang.linktotaal.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *