Vrouwelijke orgasmes: wat je moet weten

Hoewel onderzoekers zorgvuldig hebben bestudeerd wat er met vrouwen gebeurt tijdens een orgasme, hebben ze ook opgemerkt dat vrouwen niet zo vaak een orgasme hebben als mannen bij heteroseksuele seksuele ontmoetingen. Dit staat bekend als de “orgasme gap” en is een goed gedocumenteerd fenomeen onder degenen die seksualiteit bestuderen. Een recent onderzoek door promovendus Grace Wetzel toonde echter aan dat vrouwen die geen orgasmes hebben, beginnen te geloven dat ze die niet zullen krijgen en er dan inderdaad minder van krijgen. Deze self-fulfilling seksuele profetie leidt ertoe dat ze geen prioriteit geven aan hun orgasmes, wat hun seksleven mogelijk minder bevredigend maakt.

“Hoe meer orgasmen je hebt in je relatie, hoe meer je verwacht te hebben en hoe meer je ze wilt of verlangt in die relatie”, zegt Wetzel. “De lagere frequentie van de orgasme-kloof benadeelt vrouwen, wat kan verklaren waarom vrouwen orgasmes devalueren. En dat is belangrijk, want als ze minder nadruk leggen op het orgasme, hebben ze minder plezier. En als ze minder blijven klaarkomen en minder verwachten, zal de cyclus zich voortzetten.” En aangezien een orgasme een van de grootste voorspellers is van seksuele bevrediging en bijgevolg een bevredigende relatie, zegt Wetzel, “zijn er voordelen om hieraan te werken binnen de relaties van mensen.”

Hoe dicht je de orgasme-kloof? Je moet de nadruk leggen op seksuele communicatie tussen partners, prioriteit geven aan stimulatie van de clitoris voor koppels en de nadruk leggen op het idee dat biologie de climax van een vrouw in de weg staat. “Het is niet zo dat vrouwen ‘moeilijk’ zijn om tot een orgasme te komen”, zegt Wetzel, eraan toevoegend dat er niets is aan hun anatomie, genetica of hormonen die vrouwen ervan weerhoudt een orgasme te krijgen – de meeste vrouwen kunnen een orgasme krijgen als ze masturberen. Vrouwen moeten de techniek gebruiken die het beste voor hen werkt bij masturbatie en die ook toepassen op hun partnergeslacht.

https://seksualiteit.verzamelgids.nl/
https://seksualiteit.eigenstart.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *